maandag 18 april 2016

Best wel veel

te doen.

De rode loper, in natuurlijke kleuren, ligt uit

Sinds we bezig zijn om van de oorspronkelijke corso-zaterdag een corsoweek te maken (dat doen we al wat langer hoor), zie je meer en meer leuke activiteiten in de Bollenstreek en Haarlem om het corso heen georganiseerd worden. En sinds we nog nadrukkelijker met een (of beter gezegd met het) thema werken, is ook die koppeling steeds zichtbaarder.
In de corsokrant uiteraard veel aandacht voor Fashion (en schoenen)
De (door de gemeente Teylingen georganiseerde) eerst steek bijvoorbeeld, altijd door iemand vanuit het thema erbij gezocht. Dit jaar Jacoba van Beieren. Vanuit het thema? Jazeker, want de titel van de praalwagen van de gemeente Teylingen is Fashion anno Jacoba van Beieren. Ze komt er dus speciaal voor in haar zondagse jurk.
Je ziet het thema ook terug in de diverse kindercorso’s die voorbij komen. Die in Lisse is al geweest, de andere zijn op corsozaterdag zelf. Het kindercorso in Voorhout, een van de grootste in zijn soort, rijdt vlak voor het grote corso uit (wilde eerste schrijven het echte corso, maar daarmee doe ik dat kindercorso tekort). En het thema van dat kindercorso is zelfs echt ook Flowers & Fashion. Reken maar dat je dat terug kunt zien. Ook leuk natuurlijk de moza├»eken die in de streek verschijnen, mooi om op de fiets (uiteraard) langs die bijzondere stukjes van huisvlijt te hobbelen. De moza├»ekwedstrijd in Noordwijkerhout wordt op woensdagochtend zelfs geopend met (ook) een echte eerste steek, door de burgemeester van Noordwijkerhout (weet even niet wat dat dan met Fashion te maken heeft, hoewel ie altijd wel een mooi pak draagt J). De eerste steek vindt plaats in de tuin van De Witte Kerk, alwaar (in die Witte Kerk dus) op dat moment dan ook een schitterende bloemenshow aan de gang is. Vernam vandaag dat er een groot enthousiasme onder de bollentelers van dat Hart van de Bollenstreek is, waardoor het een erg mooie show belooft te worden. En het thema? Flowers IN fashion. Kijk, daar word ik blij van.
Aan de andere kant van de route, in de nieuwe Bavo aan de Leidsevaart in Haarlem, wordt eveneens een waar bloemenevenement, gerelateerd aan mode, georganiseerd. Onder de naam De Nieuwe Bavo Bloeit (www.denieuwbavobloeit.nl) worden er prachtige bloemen getoond, een bloemencreatie tot in de koepel en verzorgd door Hollands beste bloemstylist Sarah Dikker, met enorm veel lelies (Lily’s of life). En ook wonderschone bruidsjaponnen met de mooiste bloemmotieven. Een super evenement met bloemen en in het thema van het corso.
Angry birds in wording, in Haarlem ook in het echt
Datzelfde kun je overigens ook in Haarlem zelfs terug vinden. Een etalagewedstrijd in het kader van het thema. Een ontwerpwedstrijd voor de mooiste bloemenjurk. Feest op het Beleefplein op de Botermarkt (met een silent disco, ben benieuwd wat ik daar hoor, uhh zie…). The Angry birds maken hun opwachting, je kunt er mee op de foto, en er rijdt een tuktuk tussen het centrum en de nieuwe Bavo (die dus bloeit …).
In Noordwijk staan op de boulevard de nodige auto’s te pronken, in een file waarvan het niet zo erg is wanneer je er in staat: De mooiste file. Op zondag aangevuld met twee supermooie praalwagens, die van de gemeente Noordwijk (150 jaar badmode) en die van de Volksrepubliek China (Silkroad fashion). Op die laatste wordt overigens de gehele (avond in Noordwijkerhout en) zaterdag gefigureerd door operazangers en –zangeressen. Dat is dus eigenlijk geen figureren, maar echt performen en afzien.
En er is nog veel meer, maar daarover later meer (op de website, Facebook en andere kanalen).


Geen opmerkingen: